HuisNL

 
 

Vluchtelingen die als statushouders in Delft zijn komen wonen, willen graag Delftenaren leren kennen. Samen koffiedrinken, samen Nederlands praten en leren.


HuisNL vindt plaats in het gebouw van Stunt Upcycle Campus aan de Vulcanusweg 307 in Delft.  HuisNL is elke zaterdag open van 11.00-13.00 uur.  Vanwege covid-19 kunnen we  elkaar niet bij Stunt ontmoeten maar zien we elkaar online via Zoom.  We praten dan met een eigen kopje koffie over leuke en minder leuke onderwerpen, gewone of actuele zaken.  Meedoen? Lees de informatie op de DelftseBuur WhatsApp of FaceBook groep, of geef je op door een bericht te sturen naar info@delftsebuur.nl

WELKOM!  

Straks, na de covid-19, gaan we elkaar weer zien bij Stunt. Wij kijken er naar uit.


HuisNL is een initiatief van DelftseBuur in samenwerking met Obada Sanaa, Zakaria Asalieh en Anne-Marie Harmsen. Obada en Zakaria zijn Syriërs. Ze wonen sinds het voorjaar van 2016 in Delft. Zij en andere Syriërs wilden graag Delftenaren ontmoeten én wilden iets terug doen omdat ze de Delftse gastvrijheid enorm waarderen.


HuisNL is een 'woonkamer', een huis voor nieuwe Nederlanders (statushouders) en Delftenaren. Koffiedrinken en Nederlands praten zorgen ervoor dat mensen en culturen elkaar ontmoeten en elkaar leren kennen.

Taal is de kernactiviteit want het beheersen van de Nederlandse taal is de sleutel voor een goede integratie.  Samen met het team van TaalNL en andere vrijwilligers verbeteren zij hun Nederlands.  Soms wordt er gezamenlijk iets gegeten en muziek gemaakt.  En met Sinterklaas, Kerst en Nieuwjaar is er een gezellige kennismaking met deze Nederlandse cultuurelementen.  In de zomer organiseren we gezamenlijk de HuisNL-Zomerschool met veel leuke taal- en buitenactiviteiten.
 

Voor alle Delftenaren