welkom

 
 

DelftseBuur is een initiatief van Delftenaren voor Delftenaren. Inburgeren doen we samen door elkaar beter te leren kennen. We zijn samen mens. Gelijkwaardiger kan het niet.
Vrijwilligers van DelftseBuur zetten zich allemaal belangeloos in, zonder uitzondering.


Wat zijn de mogelijkheden?


Buddy van een vluchteling

Ongeveer 1,5 uur per week, minimaal 3 maanden, elkaar opzoeken: koffiedrinken en/of samen eten (soms met andere Delftenaren), de stad verkennen, een telefoontje plegen, de gewone dagelijkse dingen die je voor anderen doet en ondertussen Nederlands oefenen.


KoffieNL

Koffiedrinken en Nederlands kletsen zonder verdere verplichting? Loop binnen op woensdagmorgen tussen 10-12 uur. Burgwal 50. Of meldt u aan als vrijwilliger.
Wij checken op deze locatie uw QR-code.


HuisNL
HuisNL | voor alle Delftenaren!
Deze locatie is voorlopig op 18 december, 8 en 22 januari, 5 en 19 februari, 5 en 19 maart, 2 april op Burgwal 50 (waar ook KoffieNL is), van 14-16 uur.
Wij checken ook op deze locatie uw QR-code.


Zo draagt DelftseBuur eraan bij dat de oorlogsvluchtelingen (met name Syriërs en Eritreeërs) zich hier sneller thuis voelen en de Delftenaren eerder dan verwacht over de drempel van schroom, afstand (en soms weerstand) heen stappen, zodat we samenwerken aan een inclusieve samenleving.
Journalist Michiel Steenwinkel maakte in 2017 de documentaire ‘Het jaar van Ayham’ over Ayham Jabri. De film laat de ontmoetingen zien die buddy Michiel en nieuwkomer Ayham het afgelopen jaar hadden in Delft. Een uitgebreid artikel vindt u hier.


Of luister naar het interview van Stadsradio Delft van Melake en Esther.


DelftseBuur werkt met andere Delftse organisaties voor vluchtelingenbegeleiding samen in het platform Welkom in Delft.


Het werk van DelftseBuur financieel steunen kan middels het bankrekeningnummer
NL66 TRIO 0379284952, Stichting DelftseBuur.


beeldmerk DelftseBuur: kunst van Monica Schumacher: ‘Huisvlijt’. Elk huisje is uniek en heeft een eigen huisnummer. Gemaakt van sloophout en resthout. Het hout is afkomstig van woningafbraak of woningbouw. Monica stond dit beeld - het huisbeeld van DelftseBuur - belangeloos af.

 

DelftseBuur, een (t)huis voor vluchtelingen